Αναρτήθηκε από: mageo | 19 Σεπτεμβρίου 2011

Φοιτητές ενάντια στις καταλήψεις

Επιτέλους κάποιοι φοιτητές αντιδρούν σε αυτή την αρρώστια των καταλήψεων στα πανεπιστήμια.Μερικοί προτιμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μπροστά στην ιδεολογική (και όχι μόνο) τρομοκρατία των φοιτητικών παρατάξεων. ΄Ολο και περισσότεροι ωστόσο βγαίνουν ανοιχτά και εκφράζουν την αντίθεσή τους στα κλειστά πανεπιστήμια.

Στη Χούντα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια άλλη τρομοκρατία.Φοβόμασταν να βγούμε ανοιχτά και να ζητήσουμε ελεύθερες εκλογές για τα φοιτητικά συμβούλια.΄Ετσι ξεκινήσαμε δειλά τη συλλογή υπογραφών σε κάποια χαρτιά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ελεύθερες εκλογές.
Τώρα επιχειρείται μια καινούρια αρχή.Και τα ημιπαράνομα χαρτάκια των υπογραφών τότε,σήμερα γίνονται σελίδες στο facebook…

Επιτέλους το «πολυτεχνείο»,αφού μας βασάνισε αρκετά,τελειώνει. Μόνο μια πράξη ρήξης με το λατρευτικό απολίθωμα που είχε γίνει το πολυτεχνείο μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για καινούριες σκέψεις και ιδέες.Και αυτά τα παιδιά τολμούν  τη ρήξη.΄Οχι εύκολα και ανέξοδα.

Ενάντια στις καταλήψεις,λοιπόν, για Παιδεία καιΕλευθερία.

Αγανακτισμένοι φοιτητές.΄Οχι στις καταλήψεις.http://www.facebook.com/pages/%CF%82/280071358672539

Advertisements

Responses

  1. Πανεπιστήμια ανοιχτά. (άσε την ουσία)
    700 σχολικές βιβλιοθήκες κλείνουν! Ε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!

  2. […] Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ: Επιτέλους ένα πραγματικό νέο φοιτητικό κίνημα γεννιέται! Αντιγράφουμε από το blog  TRITON […]

  3. Mαζί σας! Ανοιχτά πανεπιστήμια (και σχολεία!) Ο στόχος φοιτητών και διδασκόντων πρέπει να είναι η παιδεία και όχι οι συνδικαλιστικοί αγώνες.
    Αν αυτό ακούγεται σαν σύνθημα του ΛΑ.Ο.Σ., λίγο με νοιάζει. Θα σας πω κι εγώ ένα δικό μου παράδειγμα: Αν πας στη Γερμανία σε μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη μετά τις 9.00 π.μ., δεν θα βρεις θέση να καθίσεις. Δεν υπάρχουν εκεί ούτε Σαββατοκύριακα-αργίες ούτε, φυσικά, καταλήψεις. Λειτουργούν από τις 8.00 ως τις 20.00 ενίοτε και ως τις 00.00. Τώρα, βέβαια, εμείς στην Ελλάδα, αφού διαθετουμε πολλαπλάσια ευφυία δεν χρειαζόμαστε τον ίδιο χρόνο για την παραγωγή συγκρίσιμων αποτελεσμάτων. Γι’ αυτό: στην Κομοτηνή στο Τμήμα … η βιβλιοθήκη είναι κλειστή 5 μήνες το χρόνο (σωστά διαβάσατε), γιατί τους υπόλοιπους μήνες ή έχουμε εξεταστική (ο βιβλιοθηκάριος εξαντλεί το ωράριό του σε επιτηρήσεις) ή, άνθρωπος είναι κι αυτός, πρέπει να πάρει την άδειά του. Γι’ αυτό … χάρη στην ευφυία μας είμαστε ερευνητικά πολύ μπροστά… (στην κατηφόρα).
    Φυσικά, αυτοί που μας έβαλαν σ’ αυτή την νοοτροπία των συνεχών «διεκδικήσεων» – «αγώνων» κλπ., τώρα είναι βολεμένοι ή στα έδρανα της Βουλής ή σε κάποιες θέσεις που δεν κινδυνεύουν όπως ημών των υπολοίπων, που δεν περικόπτονται οι μισθοί τους ούτε τα δώρα τους, το πολύ πολύ εναλλάσσονται στην εξουσία, τρώνε για μια-δυο τετραετίες (τόσα που τους φτάνουν τούλάχιστο μέχρι να ξαναβγούνε…), ενώ από εμάς τους υπόλοιπους κάποιοι δεν πήραν το πτυχίο εγκαίρως, κάποιων οι γονείς πληρώνουν τα σπασμένα κλπ. Άντε, αρκετά. Πείτε κι εσείς κάτι!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: