Αναρτήθηκε από: mageo | 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος;

TragicComicMasksHadriansVillamosaic

Σε μια κοινωνία σαν την ελληνική η οποία κινείται στον αστερισμό του φιλότιμου,δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογικεύσεις της συντηρητικής στροφής του Συριζα.Πόσο μάλλον όταν αυτή η στροφή συνοδεύεται από οιμωγές και κλαψουρίσματα για τους κακούς άλλους που τους αναγκάζουν να κάνουν ό,τι κάνουν.

Επειδή,αν έστω την τελευταία στιγμή αναγνώριζαν τα λάθη τους και ζητούσαν συγγνώμη από τους πολίτες που τους πίστεψαν,μπορεί και να διέσωζαν κάτι από την αξιοπρέπειά τους.Αντιθέτως,συνεχίζουν στην ίδια ολοκληρωτική λογική της αυταπόδεικτης αριστερής αλήθειας:αφού είναι αριστεροί,ό,τι και αν κάνουν εξυπηρετεί τον λαό,αυτή είναι η μόνη αλήθής σκέψη!
Ναι,βέβαια,ο πρωθυπουργός μας έκανε την τιμή πριν λίγο καιρό να μας εξομολογηθεί την βαθύτερη αλήθεια:ναι,είχαν κάποιες αυταπάτες,αλλά,τι να κάνουμε,η σκληρή πραγματικότης άλλα επιτάσσει…Ο καλός αριστερός διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα στην αυταπάτη.Για τις αυταπάτες του κόσμου,κουβέντα.

Πώς να ζητήσει συγγνώμη λοιπόν αν λειτουργεί εκτός του πεδίου της ευθύνης άρα και κάποιας ίσως ενοχής.Όχι,ό,τι έγινε οφείλεται στις αριστερές αυταπάτες ότι μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο και μετά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν.

Γενικά οι αυταπάτες πληρώνονται.Αυτοί όμως νομίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν έτσι ανέξοδα,δωρεάν.Φυσικά και αυτό δεν μπορεί να γίνει.Τελικά δεν ξέρω σε ποιό σημείο εξευτελισμού μπορεί να φτάσει κανείς για χάρη της εξουσίας.Στον τέλειο εξευτελισμό ίσως;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: